در اقتصاد کنونی که بر عوامل مختلفی متمرکز است، جلب توجه مخاطبان و استفاده از استریم برای کسب و کارها، کلید رقابتی پایدار ماندن یک کسب و کار است. بااینحال، دستیابی به سطح بالایی از سوددهی به این سادگیها نیست و به اصطلاح باید فوت و فن کار را بلد باشید و با صبر و مداومت پیش بروید تا بهتدریج به نتایج مطلوب برسید. استفاده از پخش آنلاین و استریم امکان به اشتراکگذاری محتوای شما را در سریعترین زمان با بازخورد واقعی از مخاطبان فراهم میکند. در این مقاله قصد داریم درباره چگونگی رشددهی کسب و کار با کمک استریم و پخش آنلاین، پیشنیازها، گامهای ابتدایی برای شروع، روشهای موثر کسب درآمد و جلب مخاطبان جدید صحبت کنیم. از شما دعوت میکنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
پخش آنلاین و استریم چگونه میتواند برای رشد کسب و کار مفید باشد؟
استفاده از استریم برای کسب و کارها یک روش حرفهای برای انتقال سریع صدا و تصویر از طریق اینترنت است که ظرف مدتی کوتاه به محبوبیت بالایی دست یافته است و کسب و کارهای بیشتری از آن برای بهبود ارتباط مستقیم با مشتریان بالقوه و بالفعل استفاده میکنند.
درحالحاضر، شرکتها بهدنبال راهکارهای جدیدی برای افزایش فروش و گفتگو با مشتریان خود هستند و سعی میکنند از طریق اینترنت به مشتریان خود دسترسی پیدا کنند تا در بازار رقابت عقب نمانند. نکته اصلی این است که پخش آنلاین باعث افزایش تعامل با مشتریان میشود و به کسب و کار اجازه میدهد تا مشتریان بالقوه را به روشی خلاقانهتر جذب کند.
یک راه عالی برای افزایش فروش محصول یا خدمات، برگزاری یک ارائه آنلاین است. بهعنوان مثال، اپل و سامسونگ محصولات جدیدشان را با استفاده از خدمات پخش آنلاین رونمایی کردهاند. آنها با سناریونویسی دقیق، نورپردازی حرفهای و ویرایشهای خاص، شروع به اجرای رویداد کردند اما برای اینکه کار بیشتر شبیه به یک رویداد زنده احساس شود، ویدیوها را نه تنها روی پلتفرم آپلود کردند، بلکه آنها را بهصورت آنلاین هم پخش کردند.
محتواهایی که بهصورت آنلاین پخش میشوند، میتوانند برای بینندگان بسیار جذاب باشند. حس بیواسطگی باعث میشود افراد بیشتری به این سبک ویدئوها بپیوندند. تماشای همزمان افراد، منجر به مکالمه اجتماعی بهتری میشود و تعداد بیشتری را به سمت برند شما جذب میکند. این یک حلقه بازخورد مثبت است: هرچه افراد بیشتری ویدئوهای شما را تماشا کنند، افراد بیشتری هم به شما میپیوندند! شما میتوانید از این حلقه برای افزایش ترافیک، رشد مخاطبان و تقویت برند خود استفاده کنید.
البته، برای اینکه واقعاً از مزایای این رویکرد بهرهمند شوید، باید کارها را به روشی هوشمندانه انجام دهید. شما نمیتوانید هر محتوایی را بهصورت آنلاین پخش کنید و انتظار موفقیت داشتهباشید. محتوای شما باید خوب و مهمتر از آن، نگرش شما باید درست باشد.
ازسویدیگر، پلتفرمهای میزبان پخش آنلاین و استریمها، دارای ویژگیهای پیشرفتهای هستند که کسب و کارها به آنها نیاز دارند و شامل موارد زیر میشوند:
- کسب درآمد (از طریق پرداخت به ازای مشاهده و اشتراک)
- تجزیه و تحلیل
- وضوح بالا (HD و بالاتر)
- API های پیشرفته پخش فقط صوتی
- ویدیوهای شما میتوانند لوگوی شما را داشتهباشند یا اصلاً لوگو نداشتهباشند
تنظیمات احراز هویت و حریم خصوصی به شما امکان میدهد با مدیریت مسائل امنیتی، از بسیاری از دغدغهها در امان بمانید. حق نسخهبرداری را میتوانید با اقدامات مختلف، محدود کنید و استریمهای خود را کاملا خصوصی نگه دارید. در گذشته امکان پخش آنلاین بسیار دشوار بود اما خوشبختانه الان همهچیز تغییر کرده است.
پلتفرمها مدلهای پیشرفتهای را برای بهبود و ارتقای استریم برای کسب و کارها گسترش دادهاند و تا زمانی که با برخی مسائل فنی اساسی راحت هستید، میتوانید همه کارها را خودتان انجام دهید و نیازمند دیگران نباشید.
ازسویدیگر، هر فضا ظرفیت محدودی دارد، به این معنی که شما میتوانید افراد زیادی را به این رویداد دعوت کنید و ممکن است افرادی هم وجود داشتهباشند که بخواهند در یک رویداد شرکت کنند اما بهدلایل مختلفی نتوانند اما از پخش آنلاین استفاده کنند. پخش آنلاین میتواند محدود به پخش صوتی یا تصویری نباشد. برای بهبود تعامل مخاطب و افزایش نرخ تبدیل، میتوانید ویژگیهایی مانند چت آنلاین، اشتراکگذاری چندرسانهای و اعلانها را پیادهسازی کنید.
همچنین، در استریم و پخش آنلاین نیازی به تکنسین برای تنظیمات ندارید. تنها چیزی که لازم است یک رایانه یا تلفن همراه دوربیندار و اتصال به اینترنت است. برنامههای پخش ویدئو همچنین به استریمرها اجازه میدهند تا بر رفتار مخاطبان در زمان پخش نظارت داشتهباشند. این دادهها به شما کمک میکند مخاطبان خود را بهتر بشناسید و راههای جدیدی برای تبدیل آنها به مشتری پیدا کنید و همچنین روی بهبود استریمهای آینده خود کار کنید.
فهمیدن اینکه چگونه پخش آنلاین میتواند به مشتریان شما در حل مشکلاتشان کمک کند، مفید است. این موضوع باعث میشود تا روی ساخت پروژهتان به شیوهای مفید تمرکز کنید و از ویژگیهایی که نه مطلوب شما و نه مخاطبانتان است هم غافل نشوید.
بیشتر بخوانید: استریم چیست؟ مزایا و معایب رسانههای سیال
لایو استریم در چه زمینههایی مورد استفاده قرار میگیرد؟
بهخاطر داشتهباشید که پلتفرمهای پخش آنلاین ویژگیهای مختلفی دارند و برخی از آنها متناسب با صنایع خاصی طراحی شدهاند. بهترین پلتفرم برای شما پلتفرمی است که تمام نیازهایتان را برآورده کند. بااینحال، لایو استریمها نیز معمولاً در زمینههای خاصی مانند موارد زیر استفاده میشوند:
- تلویزیون و سرگرمی
- اخبار فوری، برنامههای گفتگو و رسانهها
- انتشار محصولات، آموزش و نمایش
- آموزش و ارتباطات داخلی
- بازاریابی
- کارگاهها و کلاسها
- جلسات آزاد
- ورزش و مسابقات
- کنفرانسها و گفتگوهای عمومی
- مصاحبه و بحث گروهی
- موسیقی
- رویدادهای سیاسی
- رویدادهای اجتماعی و مذهبی
این موارد تنها برخی از محبوبترین کاربردهای لایو استریم هستند اما صدها مورد دیگر هم وجود دارد! شما میتوانید خلاقیت خود را در یک پلتفرم مناسب به نمایش بگذارید. اگر میخواهید دسترسی خود را گسترش و جامعه خود را رشد دهید، توصیه ما این است که خودتان را به یک پلتفرم محدود نکنید و همزمان در چندین پلتفرم اجتماعی حضور داشتهباشید.
استفاده از استریم برای کسب و کارها، یک راه حل چندجریانی مبتنی بر مرورگر است که به شما امکان میدهد ویدیوهای آنلاین جذاب و حرفهای خلق و آپلود کنید. همچنین میتوانید لایو استریمهایتان را در وبسایت خود مجددا پخش کنید. شما با این کار یک تیر و چند نشان خواهید زد و میتوانید:
- ارتباط با مخاطبان را با چت آنلاین چندپلتفرمی در یک پنجره متمرکز کنید
- ویدیوهای از پیش ضبطشده را آپلود و پخش کنید
- نظارت و اندازهگیری عملکرد با تجزیه و تحلیل جریان مستقیم
- خرید آنلاین را با کدهای QR محصول ادغام کنید
- گرافیک، آرم و پسزمینه سفارشی را اضافه کنید
- مهمانان راه دور را با لینک امن به استریم دعوت کنید
- استریم را در کانال مهمانان و کانال خودتان پخش کنید
- رویدادهای رسانههای اجتماعی را از قبل برنامهریزی کنید
- لایو استریم را ذخیره کنید
لایو استریم میتواند به خردهفروشان کمک کند تا در زمان واقعی به مخاطبان خود دسترسی پیدا کنند تخصص خود را به نمایش بگذارند، بینشهای ارزشمندی را به اشتراک بگذارند و با مخاطبان در سطح شخصی ارتباط برقرار و اعتماد و اعتبار ایجاد کنند.
لایو استریم همچنین حس فوریت و انحصار را ایجاد و بینندگان را تشویق میکند تا زمان خود را تنظیم کنند تا محتوا را از دست ندهند. البته پلتفرمهایی مانند تیک تاک، اینستاگرام، یوتیوب و فیسبوک هم قابلیتهای ویدیویی خود را با عملکرد زنده و ویژگیهای جدید برای مصرفکنندگان، سازندگان و کسبوکارها افزایش دادهاند.
اینفلوئنسر مارکتینگ نیز نقشی اساسی در تقویت لایو استریمها دارد. برندهای مختلف با هدف مورد توجه بیشتر قرار گرفتن، معرفی محصولات یا دنبال کردن استراتژیهای تبدیل، توانستهاند با همکاری با اینفلوئنسرهایی که فالوورهای زیادی دارند، به اهداف خود برسند.
کانالهای بازی Twitch، Facebook Gaming و YouTube جایگاههای خاص خود را در لایو استریم ایجاد کردهاند. طبق دادههای استریم هچت در آگوست ۲۰۲۲، در سهماهه دوم ۲۰۲۲، مجموعاً ۷.۴ میلیارد ساعت در جهان (به استثنای چین) به مصرف محتوای بازیهای ویدیویی لایو استریم اختصاص داده شده است. این موضوع فرصتهای بیشتری برای رشد مداوم درآمدهای تبلیغاتی از این طریق نیز ایجاد میکند.
افراد مشهور، ورزشکاران، تأثیرگذاران سبک زندگی و حتی سیاستمداران نیز از پلتفرمهایی مانند توییتر برای پیشبرد اهداف خودشان استقبال کردهاند. Twitch اکنون یکی از بزرگترین گردانندگان تجارت آنلاین است که اگرچه بهعنوان یک پلتفرم برای گیمرها شروع به کار کرد اما اکنون صنعت ورزشهای سایبری را پوشش میدهد و میزبان مسابقات قهرمانی مختلف است. علاوهبراین، Twitch به پلتفرمی برای افرادی تبدیل شده است که به دنبال برقراری ارتباط با دیگران بهطور زنده هستند.
استریم برای کدام کسب و کارها ضروری است؟
ما در دنیایی زندگی میکنیم که در آن تبلیغات مهم است اما مردم از تبلیغات تلویزیونی خسته شدهاند و از تبلیغات اینترنتی را آزاردهنده میدانند. بنابراین، چگونه میتوانید همچنان در دنیای دیجیتالی امروزی درباره کسب و کار خود اطلاعرسانی کنید؟ با برندسازی توسط استریم و لایو استریم!
درواقع، کیفیت درگیر کردن اشخاص با یک برند، ایجاد حس فوریت یا هیجان در آنها است. هیجانزده کردن و درگیر کردن مردم، جام مقدس موفقیت استریم در کسب و کارها است.
اما استریم برای چه کسب و کارهایی بیشتر کاربرد دارد؟
استریم به کارگزاران و مشاوران املاک کمک میکند. آنها میتوانند برای نشان دادن املاک به خریداران بالقوهای که در محل حضور ندارند، از لایو استریم استفاده کنند. چنانکه گویی مشتریان با نماینده املاک در یک اتاق هستند، بدون آنکه نیازی به سفر به آن محدوده داشتهباشند.
لایو استریم برای مربیانی که ممکن است توانایی تعامل مستقیم با دانش آموزان خود را نداشتهباشند هم بسیار ارزشمند است. سخنرانی، مشاوره، و پرسش و پاسخ با برگزاری رویدادهای آموزشی زنده، یک روش جدید و بسیار موثر ارزیابی شده است. علاوهبراین، مربیان میتوانند مطالب و راهنماهای مفید را با شاگردان به اشتراک بگذارند و درعینحال بازخورد ارزشمندی از بینندگان دریافت کنند.
استریم همچنین میتواند برای پزشکان نیز مفید باشد تا از آن برای معاینه و گفتگو با بیماران، آموزش کارورزان، برگزاری کنفرانس با همکاران و موارد مشابه استفاده کنند.
از آنجایی که باشگاههای بدنسازی در سراسر جهان در دوران کرونا تعطیل شدند، مردم به دنبال راههای دیگری برای حفظ تناسب اندام خود گشتند. فناوری استریم فرصتی عالی برای مربیان تناسب اندام فراهم کرد تا مشتریان خود را از راه دور آموزش دهند، برنامههای آموزشی و تغذیهای ارائه و حتی کلاسهای گروهی آنلاین برگزار کنند.
ما اکنون برنامههایی مانند Barstool Sports یا The Ringer را داریم که مسابقات را پخش میکنند، پادکستها و برنامههای زنده درباره ورزش ارائه میدهند و گزارشهای خبری ورزشی را ارائه میکنند. درهرحال، از استریم برای کسب و کارها در موارد مختلفی استفاده میشود که شاید در این مطلب نتوان تمام آنها را گنجاند.
بیشتر بخوانید: پلتفرم ابری صوت و تصویر چیست؟
برای پخش آنلاین و استریم در کسب و کار چه پیشنیازهایی وجود دارد؟
درحالحاضر، پخش آنلاین به ابزاری ضروری برای کسب و کارهای دیجیتال تبدیل شده و با افزایش پلتفرمهای رسانههای اجتماعی و افزایش تقاضا برای محتواهای ویدیویی، شرکتها از این رسانهها برای دستیابی به مخاطبان بیشتر و تعامل با مشتریان خود استفاده میکنند. بااینحال، پیشنیازهایی هم وجود دارد که کسب و کارها باید قبل از سرمایهگذاری روی استریمها در نظر بگیرند.
در مرحله اول، اتصال به اینترنت پایدار بسیار مهم است. پخش ویدیوهای باکیفیت به یک اتصال اینترنتی سریع و مطمئن نیاز دارد تا از پخش روان و بدون وقفه یا عدم بروز مشکلات اتصال اطمینان حاصل شود.
در مرحله دوم، داشتن تجهیزات حرفهای از جمله دوربینها، میکروفونها، تنظیمات نور و نرمافزارهای ویرایشی نیز مهم است. تجهیزات باکیفیت تضمینکننده تولید محتوای جذاب خواهد بود. البته حضور کارکنان آگاه که به جنبههای فنی پخش آنلاین مسلط باشند و از تکنیکهای تولید ویدئو مثل کادربندی، میکس صدا و ویرایش سر در بیاورند هم ضروری است.
علاوهبراین، هر کسب و کاری باید یک استراتژی محتوایی کاملاً تعریف شده داشتهباشد. مهم است که مخاطبان هدف را شناسایی و محتوایی ایجاد کنید که با ذائقه آنها سازگار باشد. یک طرح واضح که موضوعات، قالبها و تعداد دفعات پخش را مشخص میکند، به حفظ ثبات و درگیر نگه داشتن بینندگان کمک فراوانی خواهد کرد.
و در نهایت، تکرار استریم برای کسب و کارها از طریق پلتفرمهای مختلف برای موفقیت آن کسب و کار بسیار مهم است. استفاده از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی مانند فیسبوک لایو یا یوتیوب میتواند با دستیابی به پایگاه مخاطبان گستردهتری به جذب بیننده کمک کند.
گامهای ابتدایی برای توسعه استریم در کسب و کار چیستند؟
بسیاری از سازمان ها معتقدند که برای مدیریت استریم در کارشان به اندازه کافی بالغ نیستند. این یک دیدگاه بیش از حد پیچیده است چون تیمها میتوانند با برداشتن گامهای ساده شروع به بهبود مستمر و افزایش پیشرفت در سازمان خود کنند. به مراحل زیر توجه کنید:
افراد مناسب را پیدا کنید: خرید و همسویی استراتژیک بخشهای مهمی از مدیریت استریم و هردو نیازمند حضور افراد مناسب برای ترسیم هدف، تصمیمگیری و تعیین اولویتها هستند. با رهبرانی که دارای فعالیت های مرتبط با محصول یا خدمات شما هستند، همسو شوید و از آنها کمک بخواهید. البته بخشی از مدیریت این مسیر، شناسایی ناکارآمدیها، نقاط کور، موانع و ناشناختهها است.
طوفان فکری ایجاد کنید: محصول یا خدماتی را که میخواهید مطالعه کنید و ارتقا دهید، شناسایی و بین کارکنان یک طوفان فکری برای جذب بهترین ایدهها ایجاد کنید.
یک ایده را انتخاب کنید: یک ایده را از طوفان فکری انتخاب و روی آن تمرکز کنید. درک فرآیند همانگونه که هست (با تمام معایب و محاسن) بسیار مهم است.
از گرفتار شدن در جزئیات خودداری کنید: روی سطحی تمرکز کنید که برای توصیف کسب و کار شما منطقی باشد.
مشخص کنید چه کسی مسئول چه چیزی است: افراد یا تیمهایی را که مسئول هر مرحله هستند، مشخص کنید تا هرکسی نقش و مسئولیت خود را درک کند.
شروع به ردیابی، تجزیه و تحلیل و شناسایی روند کنید: از دادهها برای انعکاس اهداف خود استفاده کنید تا موارد پیشبینینشده مانند زمان پرت، طولانی شدن پروژه یا مشکلات کیفیتی را شناسایی کنید. سپس این سوالات را از خودتان بپرسید:
- چه چیزی در حال حاضر کار نمیکند؟
- چگونه میتوانیم تعداد دفعات خطا را کاهش دهیم؟
- چگونه میتوانیم هماهنگی بین عملکردی بهتری داشتهباشیم؟
بهطور مداوم خود را مورد ارزیابی قرار دهید: یک برنامه اجرایی مداوم و قابل تکرار ایجاد و اجرا کنید تا خود را در مسیر بهبود مستمر قرار دهید.
مستندسازی کنید: مستند کردن برنامهها و کارهای اجراشده برای بهبود در یک فضای مجازی و مشترک، متضمن مسئولیتپذیری تمام افراد در طی فرایند است.
مهندسی معکوس: سعی کنید جریان کار خود را یکبار بهصورت معکوس هم ترسیم کنید (از محصول نهایی یا تجربه مشتری تا ابتدای کار). به این ترتیب، برخی از چالشها میتوانند واضحتر و معنادارتر دیده شوند.
نترسید: بسیاری از رهبران از کشف مشکلات سازمانشان خودداری میکنند. بهجای دوری از واقعیتهای ناراحتکننده، از اطلاعات موجود برای اتخاذ تصمیمات تدریجی بهتر در آینده استفاده کنید.
آزمون و خطا کنید: با استریمها مانند مانند یک سند زنده رفتار کنید. برای یادگیری، ایجاد تغییرات و بررسی اینکه چگونه هر تغییر بر استریم شما در طول زمان تأثیر میگذارد، گشوده باشید و از تغییر استقبال کنید.
روشهای موثر کسب درآمد از پخش آنلاین و استریم برای کسب و کار
3 نوع روش کسب درآمد از پخش آنلاین و استریم وجود دارد که شامل اشتراک (SVOD)، تبلیغات (AVOD) و پرداخت به ازای هر بازدید (TVOD یا PPV) هستند. کسب درآمد از ویدیو نیاز به پشتیبانی یک پلتفرم ویدیوی آنلاین اختصاصی با پشتیبانی از یک یا چند استراتژی کسب درآمد ویدیویی دارد. برای مثال Dacast از هر 3 مورد بالا پشتیبانی میکند.
اما قبل از اینکه به توضیح روشهای کسب درآمد از پخش آنلاین بپردازیم، مهم است که در مورد هزینههای مربوط به پخش آنلاین ویدیو بدانید تا بتوانید یک استراتژی درآمدزای قوی ایجاد و پیشنهادات خود را بهطور مناسب قیمت گذاری کنید. برخی از هزینههای عمده در این مسیر، عبارتند از:
موارد | توضیحات |
---|---|
دوربینها و اپراتورها | تجهیزات تصویربرداری و اپراتورها |
تعویض یا نصب سختافزار یا نرمافزار | هنگام پخش استریم با چندین منبع، به پشتیبانی یک سوئیچر نیاز است. سوئیچرهای نرمافزاری معمولاً قیمت مناسبی دارند اما سوئیچرهای سختافزاری کمی گرانتر هستند. برای سوئیچر نرمافزاری به یک لپتاپ قدرتمند نیاز است. |
پهنای باند | بسته به تعداد بینندگان مورد انتظار، نیازهای پهنای باند متفاوت است. پلتفرم استریم داکست مدیریت این موارد را انجام میدهد. |
پست محتوا، ویرایش و پشتیبانی فنی | تیم یا فردی که مسئول انتشار، ویرایش و ارائه پشتیبانی فنی برای محتواهای ویدیویی است. |
میزبانی ویدیو آنلاین | خدمات و زیرساختهای لازم برای نگهداری و پخش آنلاین ویدیوها، که شامل سرورها و فضای ذخیرهسازی آنلاین میشود. |
حالا که از هزینههای عمده مطلع شدید، نوبت به روشهای استفاده از استریم برای کسبوکارها میرسد. راههای زیادی برای کسب درآمد از استریم وجود دارد که در ادامه به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
روشهای درآمدزایی | توضیحات |
---|---|
پرداخت به ازای هر نمایش درخواستی | یکی از راههای ساده برای درآمدزایی است که میتواند درآمد قابل توجهی ایجاد کند. بسیاری از پلتفرمهای پخش محبوب مانند Prime Video یا iTunes، به بینندگان این امکان را میدهند که ویدیوها را بخرند یا اجاره کنند. میزان دریافتی شما به نوع ویدیویی که ارائه میکنید، بستگی دارد. |
تبلیغات | روش سنتی برای کسب درآمد از استریمهای ویدیویی، قرار دادن تبلیغات در جریان است. معمولا استریمرها با یک شبکه تبلیغاتی همکاری میکنند. |
دسترسی آنلاین پرداخت به ازای مشاهده | دریافت هزینه میزبانی تبلیغات به ازای بازدید بینندگان برای دسترسی به استریم، روش ساده دیگری برای کسب درآمد است. |
حمایت از مشاغل | استریمرها میتوانند با حامیان مالی شراکت کنند تا برندهای خود را به روشی طبیعیتر تبلیغ کنند. کسب و کارهایی را پیدا کنید که مایل به حمایت مالی از استریم شما از طریق قرار دادن محصول یا ذکر نام تجاری خود باشند. |
اشتراکهای مداوم برای دسترسی به محتوا | این گزینه فقط برای کسانی که بهطور منظم محتوا تولید و پخش میکنند مؤثر است. بهطور معمول، اشتراک ماهانه، سه ماهه یا سالانه است. |
دسترسی به رویداد | دریافت هزینه پذیرش برای رویدادهای مجازی یک راه عالی برای درآمدزایی است. |
پخش مجدد جلسات بهصورت آنلاین | یکی از راههای تقویت محتوای موجود، پخش مجدد آن بهصورت آنلاین است، نه بر اساس تقاضا! و میتواند روش خوبی برای افزایش فروش بدون نیاز به برگزاری یک رویداد دیگر باشد. |
ارائه تخفیف و تبلیغات | Dacast و سایر پلتفرمها به شما امکان میدهند کوپن تخفیف سفارشی ایجاد کنید. |
فروش مجوز برای انتشار محتوا | یک راه عالی برای کسب درآمد بیشتر، مذاکره با شرکتها و سازمانهای مرتبط است که به موجب آن، آنها در قبال حق پخش به شما هزینه میدهند. |
چگونه میتوان با پخش آنلاین و استریم مخاطبان جدیدی جذب کرد؟
یکی از جذابترین کارها برای هر کسب و کار، دستیابی به مخاطبان هدف است. همه ما ویدیوهای تجاری را دیدهایم که در مدت زمان کوتاهی میتوانند موجی از احساسات باورنکردنی در مخاطبان ایجاد کنند. اما نکته کلیدی این است که از ویدئوها بهگونهای استفاده کنید که هم برای برند و هم برای مخاطبان منطقی باشد.
البته توجه داشتهباشید که هرچند تعداد بازدیدکنندگان بیشتر خوب است، اما شما باید اهداف کسب و کار خود را قبل از اینکه به تعداد مشخصی مخاطب دست پیدا کنید، شناسایی و تعیین کنید که برای موفقیت در پخش آنلاین به چند نفر نیاز دارید.
همچنین، با گنجاندن پخش آنلاین در برنامه، خود را در موقعیت خوبی برای جذب تعداد مناسبی از بینندگان و تعامل با آنها قرار میدهید. پخشهای آنلاین نیاز به ایجاد فوریت در کاربران دارند. این باعث میشود افراد احتمال بیشتری حضور پیدا کنند.
اگر می خواهید بینندگان استریم را افزایش دهید، باید از سلیقه مخاطب خود آگاه باشید. قبل از توسعه استراتژی تعامل اضافی، ابتدا نیازهای مخاطبانتان را درک کنید. بعد از تعیین هدف، برای درک بهتر مخاطبان این مراحل را دنبال کنید:
عنوان | توضیحات |
---|---|
تجزیه و تحلیل جمعیتشناسی | سن، درآمد، شغل، سطح تحصیلات و موقعیت مخاطبان خود را کشف کنید. |
تشخیص مشکلات | چالشهای مخاطبان خود را مشخص کنید. نظرسنجی، فالو کردن اینفلوئنسرهای مرتبط، درج هشتگهای مرتبط و استفاده از سوالات متداول مخاطبان میتواند به روشن شدن این موضوع کمک کند. |
تبلیغات | از رسانههای اجتماعی و سایر پلتفرمهای پخش آنلاین برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتری در مورد استریم خود کمک بگیرید. استفاده از استوریهای اینستاگرام، صحبت از استریمهایتان در پادکستها و تبلیغ در انجمنهای مرتبط میتواند به جذب مخاطب هدف کمک کند. |
بنرها و تصاویر | از تصاویر گرافیکی مانند بنرها و تصاویر گرافیکی برای بالا بردن اعتبار و برندسازی شخصی کمک بگیرید. تمام جزئیات لازم را بدون اغراق بیش از حد ارائه دهید تا مخاطبانتان برای دیدن استریمهای شما روزشماری کنند. |
با دیگران همکاری کنید | از کارشناسان و اینفلوئنسرهای مرتبط دعوت کنید. استفاده از کارشناسان و اینفلوئنسرها میتواند به اعتبار برند شما بیافزاید. |
از سایر استریمها الهام بگیرید | یکی از بهترین راهها برای تسریع پیشرفت این است که زمانی را برای مشاهده افرادی که در استریمری تسلط دارند، اختصاص دهید و خلاقانهتر بیاندیشید. |
پخش آنلاین را پین کنید | پلتفرمهای اجتماعی مانند توییتر، فیسبوک و لینکدین به شما این امکان را میدهند که محتوا را به بالای نمایه خود پین کنید. |
توضیح دهید | به یاد داشتهباشید، موتورهای جستجو نمیتوانند ویدیوها را تحلیل کنند. مردم هم باید آنها را تماشا کنند تا بتوانند تحلیل کنند. بنابراین، هر ویدیو به یک خلاصه محتوای 200-500 کلمهای در کپشن نیاز دارد. این کار به موتورهای جستجو اجازه میدهد استریم شما را فهرست کنند و بینندگان بیشتری را به سمت محتوای شما سوق دهند. |
به بینندگان خود پاداش دهید | با دادن جایزه برای بینندگان، به آنها انگیزه بدهید. هدف این استراتژی ارائه چیزی ارزشمند به مخاطبان است که میتواند اشکال مختلفی (مانند ارائه هدایا، قرعهکشی، کوپن تخفیف، به اشتراک گذاشتن رازها و نکات خاص) داشتهباشد. |
پخش آنلاین را بهینه کنید | طبیعی است که حداقل تعدادی از بینندگان پس از مدتی در هر لایو از آن خارج شوند. یادداشت کنید چه زمانی این اتفاق میافتد و چگونه میتوانید این تعداد را کاهش دهید تا بازدیدهای شما بیشتر شود. |
سئوی پخش آنلاین | سئوی پخش آنلاین میتواند بازدیدها را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. بهینهسازی سئوی ویدئو شامل نوشتن کلمات کلیدی و عناوین خوب است. |
چه چالشها و راهکارهایی در پخش آنلاین و استریم برای کسب و کار وجود دارد؟
یکی از چالشهای اصلی در پخش آنلاین و استریم در کسب و کارها، مسائل فنی است. اتصال ضعیف به اینترنت یا مشکلات سرور میتواند منجر به قطع شدن لایو شود که منجر به ناامیدی بینندگان و از دست دادن مشتریان میشود. برای مقابله با این چالش، کسبوکارها باید روی اتصالات اینترنتی قابل اعتماد و سرورهای قوی که میتوانند ترافیک بالا را مدیریت کنند، سرمایهگذاری کنند.
چالش دیگر حفظ تعامل با بیننده است. بنابراین، کسب و کارها باید راههایی برای جذب مخاطبان خود بیابند و آنها را در طول پخش علاقمند نگه دارند. علاوهبراین، اطمینان از کیفیت محتوا برای موفقیت پخش آنلاین هم بسیار مهم است. استفاده از تجهیزات حرفهای، پرسنل فنی ماهر و مجریان آگاه نیز اعتبار استریم را افزایش میدهد.
و در نهایت، نگرانیهای امنیتی نیز یک چالش مهم برای پخش آنلاین است. حفاظت از اطلاعات حساس در برابر تهدیدات سایبری برای مشاغلی که در این چشمانداز دیجیتالی فعالیت میکنند، ضروری است.
وقتی صحبت از پخش آنلاین میشود، حتی حرفهایها هم ممکن است با مشکل مواجه شوند. خوشبختانه، اجتناب از بسیاری از این موارد ساده است: «تست کنید، سپس دوباره آزمایش کنید!» این باید یک شعار برای تمام استریمرها باشد. اگر هرکدام از قطعاتی مانند دوربین، صدا، اینترنت، اسکریپت نرمافزار رمزگذاری و گرافیک خراب شود، کل اعتبار برند ممکن است زیر سوال برود. راه حل این است که قبل از پخش آنلاین مطمئن شوید که مسائل را قبل از تبدیل شدن به مشکل، کشف، تفکیک و اصلاح کنید.
Rewind را برای پخش زنده فعال کنید. همه ما گاهی تاخیر داشتهایم و بههمین دلیل است که Rewind عملکرد فوقالعادهای است که میتوان آن را در پخش آنلاین گنجاند. بهعنوان مثال، Dacast دارای یک ویژگی 30 دقیقهای بازگشت به عقب در تمام پخشهای لایو است و این امکان را به افرادی که دیر وارد میشوند، میدهد تا با تماشای مجدد قسمتهای موردعلاقه خود، احساس خوبی پیدا کنند.
از یک پلتفرم پخش آنلاین حرفهای استفاده و مخاطبان خود را برای یک تجربه پخش حرفهای درگیر کنید. برنامههای پخش آنلاین رایگان همهجا وجود دارند، اما برخی از پلتفرمها جنبههای منفی زیادی مثل تبلیغات زیاد، سئو ضعیف یا کنترل امنیتی نامناسب دارند. اما استفاده از یک پلتفرم پخش حرفهای مانند Dacast برخلاف سرویسهای رایگان میتواند خیال شما را از این جهت راحت کند.
برای به حداکثر رساندن عملکرد ویدیوی خود بهتر است همه پخشهای آنلاین خود را ضبط کنید تا بتوانید محتوا را تغییر دهید یا بینندگان بتوانند در زمان مناسبتری پخش مجدد را مشاهده کنند. گاهی اوقات، استریمرها آنقدر روی ویدیوی زنده متمرکز میشوند که ضبط را فراموش میکنند. با ثبت رویدادهای مجازی خود میتوانید به جمعآوری بازدیدها و افزایش عملکرد آن محتوا ادامه دهید و به بینندگانی دسترسی پیدا کنید که رویداد پخش مستقیم شما را از دست دادهاند.
پخش حرفهای به تجهیزات حرفهای هم نیاز دارد. شما میتوانید یک ویدیوی مناسب را با تلفن همراه هم ضبط کنید، اما این الزاما به آن معنا نیست که کاری حرفهای تولید خواهد شد. علاوهبراین، شما قطعا دوست ندارید یک استریم مهم بهدلیل کیفیت پایین صدا یا تصویر خراب شود. بههمین دلیل، اکثر استریمرهای حرفهای از تجهیزات مناسب با یک یا چند دوربین حرفهای اختصاصی و یک رمزگذار سختافزار یا نرمافزار استفاده میکنند.
سخن پایانی
برای استفاده از استریم برای کسب و کارها باید به نکات ریز و درشت زیادی توجه کنید. افزایش بینندگان با کمک تعامل صحیح، شناسایی اهداف، شناخت ذائقه مخاطبف استفاده صحیح از تبلیغات، تولید محتوای ارزشمند و جذاب و استفاده از سئو به نفع خود امکانپذیر است. علاوهبراین، همهچیز باید باکیفیت باشد و در یک یا چند پلتفرم حرفهای بارگذاری شود. بااینوجود و علیرغم اینکه پخش آنلاین و استریم مزایای بیشماری را برای کسب و کارها ارائه میدهند اما با چالشهایی مانند اینترنت ناپایدار، خرابی تجهیزات فنی و امنیت پایین شبکه همراه هستند. برندها میتوانند با توجه مداوم به مسائل فنی، حفظ تعامل بیننده، تضمین کیفیت محتوا و اولویتبندی اقدامات امنیتی بر این موانع غلبه و با موفقیت از این رسانه قدرتمند برای تلاشهای تجاری خود استفاده کنند.
چگونه میتوان از پخش آنلاین و استریم بهعنوان یک منبع درآمد پایدار برای کسب و کار استفاده کرد؟
شما با ایجاد محتوای جذاب، مشارکت با برندها، استفاده از مدلهای مبتنی بر اشتراک و تنوع بخشیدن به روشهای درآمدزایی از طریق فروش کالا یا تبلیغات میتوانید بهطور موثری از مهارت و تخصص خود در این پلتفرمها کسب درآمد کنید.
چطور میتوانیم از استریم برای جلب توجه بیشتر مخاطبان و تشویق مشارکت آنها استفاده کنیم؟
استفاده از تکنیکهای شخصیسازی، ترکیب ویژگیهای تعاملی و اجرای استراتژیهای مدیریتی، همگی راههای مؤثری هستند که در آن پلتفرمهای استریم میتوانند توجه مخاطبان بیشتری را به خود جلب و مشارکت فعال آنها را تشویق کنند.
چه چالشها و راه حلهایی در پخش آنلاین و استریم برای کسب و کار وجود دارد؟
احتمال قطع شدن اینترنت، نگرانیهای امنیتی و حفظ تعامل با بیننده از چالشهای مهم برای پخش آنلاین است. حفاظت از اطلاعات حساس در برابر تهدیدات سایبری برای مشاغلی که در این بستر فعالیت میکنند، ضروری است. بارگذاری در پلتفرمهای امن و استفاده از تکنیکهای رمزگذاری میتواند به حفظ یکپارچگی دادهها کمک کند.