استریم چیست؟ مزایا و معایب رسانه‌های سیال

استریم چیست؟ مزایا و معایب رسانه‌های سیال

استریم چیست؟ مزایا و معایب رسانه‌های سیال

فهرست مطالب

بسیاری از افراد نمی‌دانند استریم چیست یا چه جایگاهی دارد. مدتی است سایت‌های شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و Taobao استریم ویدیو را فعال کرده‌اند. درحالی‌که برندهایی مانند باربری و استارباکس از فیس‌بوک لایو برای پخش فعالیت‌های بازاریابی خود (مانند نمایش‌ مد) استفاده می‌کنند. لایو استریم برای نشان دادن نحوه ایجاد و استفاده از محصولات، نمایش دیدگاه‌های مختلف درباره محصولات، پاسخگویی به سوالات مشتریان و سازماندهی فعالیت‌های زنده‌ای که مشتریان را سرگرم و تشویق به خرید در محل می‌کند، استفاده می‌شود و استریم فناوری انتقال فایل‌های تصویری و صوتی است. در این مقاله قصد داریم درباره استریم، پیش‌نیازهای آن، روش‌های کسب درآمد و راهکارهای فوق‌العاده برای تبدیل شدن به یک استریمر حرفه‌ای صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

لایو استریم چیست؟

اگر می‌خواهید بدانید استریم چیست، خیلی ساده باید بگوییم استریم روشی برای انتقال داده است که برای تماشای ویدیو در اینترنت استفاده می‌شود. در این روش یک فایل ویدئویی، به‌صورت تکه تکه و اغلب از راه دور ارسال می‌شود اما شما مجبور نیستید قبل از شروع پخش، کل ویدیو را دانلود کنید و قبل از پایان دانلود یک فایل هم می‌توانید آن را باز کنید و ببینید.

لایو استریم زمانی است که ویدیوی پخش‌شده به‌صورت زنده از طریق اینترنت ارسال می‌شود، بدون اینکه ابتدا ضبط و ذخیره شده باشد. از این روش برای پخش بازی‌های ویدیویی و ویدیوهای رسانه‌های اجتماعی زنده استفاده می‌شود.

استریم فناوری انتقال فایل‌های تصویری و صوتی است.
استریم فناوری انتقال فایل‌های تصویری و صوتی است.

اصطلاح لایو استریم معمولاً برای فناوری‌های کنفرانس‌های ویدیویی مانند Skype، FaceTime، و Google Hangouts Meet بر روی پروتکل‌های ارتباطی هم‌زمان (RTC) استفاده می‌شود. در پشت صحنه لایو استریم فعالیت‌های زیر در استریم است:

  • فشرده‌سازی
  • رمزگذاری
  • تقسیم‌بندی
  • توزیع شبکه تحویل محتوا (CDN)
  • ذخیره‌سازی CDN
  • رمزگشایی
  • پخش ویدیو
  • فیلمبرداری

لایو استریم با داده‌های ویدئویی خام یعنی اطلاعات بصری ضبط‌شده توسط دوربین شروع می‌شود. این اطلاعات بصری به‌صورت داده‌های دیجیتالی 1s و 0s در عمیق‌ترین سطح نمایش داده می‌شوند. در مرحله بعد، داده‌های ویدئویی قطعه‌بندی‌شده، فشرده و کدگذاری می‌شوند.

رمزگذاری به فرآیند تبدیل داده‌ها به فرمت جدید اشاره دارد. داده‌های ویدیوی لایو استریم در قالب یک فایل دیجیتال قابل تفسیر که طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها آن را تشخیص می‌دهند، کدگذاری می‌شوند. استانداردهای رایج رمزگذاری ویدیو عبارتند از:

  • H.264
  • H.265
  • VP9
  • AV1

از آنجایی که ارسال تمام داده‌های ویدئویی به‌یک‌باره از طریق اینترنت عملی نیست، تقسیم ویدئو به بخش‌های کوچکتر به طول چند ثانیه باید انجام شود. وقتی لایو استریم قطعه‌بندی، فشرده و کدگذاری شد (همه این موارد فقط چند ثانیه طول می‌کشد)، باید در اختیار ده‌ها یا میلیون‌ها بیننده‌ای قرار گیرد که می‌خواهند آن را تماشا کنند.

به منظور حفظ کیفیت بالا با حداقل تأخیر در حین ارائه به بینندگان در مکان‌های مختلف، یک CDN باید آن را توزیع کند. CDN یک شبکه توزیع‌شده از سرورها است که محتوا را از طرف سرور مبدا ذخیره و ارائه می‌کند.

به‌عنوان مثال، فرض کنید آلیس یک لایو استریم را با گوشی هوشمند خود شروع می‌کند و باب که در آن‌سوی کشور زندگی می‌کند، به‌همراه ده‌ها نفر دیگر از دوستان آلیس به لایو استریم او در گوشی هوشمند خودشان می‌پیوندند. آلیس لایو استریم را با چرخاندن دوربین گوشی هوشمند روی خود و گفتن «سلام، دنیا!» شروع می‌کند. چه اتفاقی باید بیفتد تا عبارت «سلام، دنیا» در ویدیوی آلیس به باب و سایر تماشاگران در نقاط مختلف کشور برسد؟

تلفن هوشمند آلیس ابتدا آن عبارت را رمزگذاری و فشرده می‌کند. برنامه‌ای که آلیس از آن استفاده می‌کند، نسخه رمزگذاری‌شده و فشرده‌شده‌ای را در زمان بیان عبارت «سلام دنیا!» به CDN برنامه ارسال می‌کند. خوشبختانه یکی از سرورهای CDN فقط چند مایل با خانه باب فاصله دارد، بنابراین درخواست گوشی هوشمند او برای این عبارت در لایو استریم تقریباً بلافاصله پاسخ داده می‌شود.

سایر بینندگان لایو استریم ممکن است بسته به موقعیت جغرافیایی خود، تأخیر بیشتر یا کمتری نسبت به باب داشته‌باشند. تلفن باب بخش ویدیو را رمزگشایی و داده‌های فشرده‌شده را بازسازی می‌کند، به‌طوری‌که دیوار آشپزخانه آلیس در هر فریم ظاهر می‌شود و سرانجام، تنها چند ثانیه پس از اینکه آلیس در آشپزخانه‌اش در آن سوی کشور گفت «سلام، دنیا»، چهره‌اش روی گوشی هوشمند باب ظاهر می‌شود و باب احوالپرسی او را می‌بیند و می‌شنود.

لایو استریم با داده‌های ویدئویی خام یعنی اطلاعات بصری ضبط‌شده توسط دوربین شروع می‌شود.
لایو استریم با داده‌های ویدئویی خام یعنی اطلاعات بصری ضبط‌شده توسط دوربین شروع می‌شود.

تاریخچه استریم

بسیاری از افرادی که دوست دارند بدانند، استریم چیست، می‌خواهند از تاریخچه لایو استریم هم مطلع شوند. تاریخچه لایو استریم را می‌توان در اوایل دهه 1990 پیدا کرد؛ زمانی که برای اولین بار مفهوم پخش ویدیو در زمان واقعی از طریق اینترنت ظهور کرد. توسعه این فناوری با افزایش در دسترس بودن و مقرون‌به‌صرفه بودن اتصالات اینترنت پرسرعت و همچنین پیشرفت در الگوریتم‌های فشرده‌سازی ویدئو انجام شد.

یکی از اولین پیشگامان در لایو استریم، شرکتی به‌نام Progressive Networks بود که بعدا به‌نام RealNetworks تغییر یافت و در سال 1995، نرم‌افزار RealAudio را معرفی کرد؛ نرم افزاری که به کاربران اجازه می‌داد محتوای صوتی را از طریق اینترنت پخش کنند. این پیشرفت، پایه و اساس پیشرفت‌های آینده در فناوری لایو استریم بود.

در اواخر دهه 1990 و اوایل 2000، با بهبود تکنیک‌های پهنای باند و فشرده‌سازی ویدیو، لایو استریم ویدیو شروع به محبوب شدن کرد. وب‌سایت‌هایی مانند Ustream و Justin.tv (اکنون Twitch) در این دوره ظهور کردند و به کاربران اجازه ‌دادند ویدیوهای زنده خود را برای مخاطبان جهانی پخش کنند.

معرفی پلتفرم‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک لایو و پریسکوپ به رشد لایو استریم دامن زد. این پلتفرم‌ها اشتراک‌گذاری بلادرنگ تجربیات مختلف با فالوورها را برای افراد و کسب‌وکارها آسان‌تر کردند. درحال‌حاضر، لایو استریم به بخشی جدایی ناپذیر از فرهنگ دیجیتال جهانی تبدیل شده و برای اهداف مختلف از سرگرمی و بازی گرفته تا کنفرانس‌های آموزشی و تجاری استفاده می‌شود. و در مجموع، دوران همه‌گیری کرونا که زمان روی آوردن مردم به رویدادهای مجازی و گردهمایی‌های آنلاین بود به تسریع پذیرش لایو استریم کمک شد.

جایگاه استریم برای کسب‌وکارها

استریم می‌تواند ابزاری عالی برای عرضه‌ محصولات جدید، برگزاری تورهای مختلف مجازی، تبلیغات یا برگزاری جلسات پرسش و پاسخ و ایجاد اعتماد بین مخاطبان شما باشد. شما پس از شروع تعامل، با کمک استریم می‌توانید نشان دهید که یک شرکت قابل اعتماد با تخصص لازم برای مقابله با مشکلات هستید.

اگرچه استریم یک تعامل شخصی نیست، اما به مخاطبان شما این امکان را می‌دهد که شخصیت و تخصص شما یا ویژگی‌های محصولات یا خدماتتان را به‌طور واضح‌تری نسبت به نوشته‌های متنی یا عکس‌های سنتی ببینند. به این ترتیب، شما می‌توانید در سطحی شخصی‌تر با آن‌ها درگیر شوید و درعین‌حال به تعداد بیشتری از افراد دسترسی داشته‌باشید. این افزایش اعتماد می‌تواند مشتریان بالقوه را به سمت شما جذب کند.

حفظ یک کمپین قوی در رسانه‌های اجتماعی برای هر کسب‌وکاری که به‌دنبال رشد است، اهمیت زیادی دارد اما باید مطمئن شوید که محتوای باکیفیتی را منتشر می‌کنید که ارزش دیده شدن را داشته‌باشد. اگر به‌جای ایجاد محتوای باکیفیت، محتواهای بی‌هدف و بیهوده منتشر کنید، فالوورهای خود را از دست خواهید داد.

کمپین‌های زنجیره‌وار به‌صورت استریم می‌توانند به شما کمک کنند محتوای قوی و هدفمند تولید کنید و زحماتتان در ذهن مشتریان ارزش پیدا کند. این ویدیوها به شما فرصت می‌دهد تا بهترین‌ محصولات یا خدمات خود را به مشتریان نشان دهید.

پیش‌نیازهای لایو استریم چیست؟

لایو استریم در سال‌های اخیر به نوعی سرگرمی و ابزار ارتباطی تبدیل شده است. با ظهور پلتفرم‌هایی مانند Twitch و YouTube Live، هرکسی می‌تواند محتوای خود را به‌طور زنده برای مخاطبان جهانی پخش کند. بااین‌حال، لایو استریم به پیش نیازهای خاصی نیاز دارد که باعث توفیق بیشتر آن می‌شود.

در مرحله اول، وجود اتصال اینترنت پایدار برای لایو استریم ضروری است. بدون اتصال به اینترنت قابل اعتماد و سریع، استریم ممکن است دچار مشکل یا قطعی شود که این موضوع می‌تواند مخاطب را خسته یا دلزده کند.

در مرحله دوم، داشتن تجهیزات مناسب برای لایو استریم بسیار مهم است. یک میکروفون باکیفیت برای اطمینان از پخش صدای واضح، یک دوربین با وضوح بالا برای بهبود کارکرد بصری و یک کامپیوتر یا کنسول بازی قدرتمند برای رسیدگی به نیازهای پردازش نرم افزار لایو استریم موردنیاز است.

و درنهایت، سازگاری و تعامل با بینندگان برای ایجاد پایگاهی از طرفداران وفادار برای لایو استریم‌های بعدی نیز حیاتی است. محتواهای منظم برنامه‌ریزی‌شده به بینندگان این امکان را می‌دهد تا پیش‌بینی کنند که چه زمانی می‌توانند با شما در لایو استریم ارتباط برقرار کنند.

روش‌های کسب درآمد از استریم چیست؟

برخی افراد می‌خواهند بدانند استریم چیست و برخی دیگر به روش‌های کسب درآمد از آن می‌اندیشند. دریافت پول برای ویدئوهای استریم به زمان، انرژی و محتوایی قدرتمند نیاز دارد که مردم را به سمت شما بکشاند. این‌که چقدر می‌توانید درآمد داشته‌باشید، به‌طور قابل توجهی به منابع مالی شما بستگی دارد، چون استریمرها می‌توانند از کمک‌های مالی (دونیت)، کالاها و برنامه‌های وابسته نیز درآمد کسب کنند.

خرید لایو

خرید لایو بهترین تجارت الکترونیک در رسانه‌های اجتماعی است. ویدیوهای خرید لایو، استریم‌های زنده‌ای هستند که محصولات یا خدمات را به بینندگان معرفی می‌کنند و می‌فروشند. شما می‌توانید استریم‌های قابل خرید بسازید و برای پخش آن، 3 گزینه دارید:

دسته‌بندیتوضیحات
برنامه‌های رسانه‌های اجتماعی با ویژگی‌های خرید لایوYouTube و TikTok هر دو ویژگی‌های خرید زنده یا لایو را در سال 2022 ارائه کردند.
پلتفرم‌های خرید زنده اختصاصیپلتفرم‌هایی مانند TalkShopLive، ShopShops، Amazon Live، Buywith و Popshop برنامه‌ها یا لایو استریم مبتنی بر وب را با ویژگی‌های خرید ارائه می‌دهند.
فروشگاه تجارت الکترونیک خودتاناگر یک فروشگاه آنلاین دارید، می‌توانید فوراً آن را به پخش مجدد متصل کنید. شما کنترل کاملی بر محصولات یا خدماتی که در لایو استریم خود ارائه می‌دهید، خواهید داشت و می‌توانید هر URL را به‌عنوان یک کد QR که در طول لایو استریم روی صفحه ظاهر می‌شود، اضافه کنید. این کار ارائه محصولات شما به بینندگان را آسان‌تر می‌کند.
دریافت پول برای ویدئوهای استریم به زمان، انرژی و محتوایی قدرتمند نیاز دارد که مردم را به سمت شما بکشاند.
دریافت پول برای ویدئوهای استریم به زمان، انرژی و محتوایی قدرتمند نیاز دارد که مردم را به سمت شما بکشاند.

کمک مالی از طرفداران (دونیت)

اگر می‌خواهید بدانید استریم شما در مسیر درستی حرکت می‌کند، صبر کنید تا اولین کمک مالی یا انعام خود را دریافت کنید. وقتی متوجه می‌شوید که کسی آنقدر قدردان کار شما است که چند دلار برایتان می‌فرستد، بسیار غافلگیر خواهید شد. اغلب پلتفرم‌ها و وب‌سایت‌های لایو استریم به شما امکان می‌دهند از کمک‌های مالی مخاطبان، درآمد کسب کنید. آن‌ها معمولاً خدمات یکپارچه یا حتی کالاها یا ارز مجازی خود را دارند.

سرویس YouTube Super Chat به کاربران امکان خرید انیمیشن‌های چت به نام Super Stickers را می‌دهد و شما از هر خرید یک مبلغ دریافت می‌کنید.

Twitch به بینندگان اجازه می‌دهد با استفاده از بیت‌ها، دونیت کنند. اگر یکی از شرکت‌های وابسته یا شریک توییچ هستید، به ازای هر بیت حدود 0.01 دلار دریافت خواهید کرد. همچنین، مخاطبانتان می‌توانند پیامی بنویسند که همراه با نوع خاصی از شکلک ظاهر می‌شود که Twitch آن را Cheemote می‌نامد.

سرویس انعام فیس‌بوک حول محور ستاره ها می‌چرخد؛ نوعی از مخاطبان مجازی که می‌توانند خرید کنند و ستاره بدهند و به ازای هر ستاره 0.01 دلار به شما تعلق خواهد گرفت. برای فعال کردن Stars باید بخشی از برنامه Level Up Facebook باشید.

اگر نمی‌خواهید از سیستم انعام در پلتفرم استریم استفاده کنید – یا شرایط لازم برای استفاده از آن را ندارید – می‌توانید از یک پلتفرم شخص ثالث استفاده کنید. برخی از رایج ترین آن‌ها برای استریمرها عبارتند از:

البته برای اکثر این خدمات، باید در نظر داشته‌باشید که برای افرادی که از شما حمایت می‌کنند، جوایز و محتوای ویژه ایجاد کنید. برخی از استریم‌ها هم باید رایگان بمانند تا بینندگان جدید را جذب کنند.

اشتراک‌های پولی از بینندگان

گاهی گرفتن انعام از مخاطبان عالی است، اما پرداخت‌های منظم بهتر است. هرکدام از این پرداخت‌ها معمولاً چند دلار برای شما به ارمغان می‌آورند، اما اگر بتوانید به اندازه کافی دریافت کنید، به مبلغ قابل توجهی تبدیل می‌شوند. برای فعال کردن این نوع پشتیبانی، باید الزامات خاصی را رعایت کنید، چون پلتفرم‌ها آن را برای اعضای برنامه‌های سازنده محتوا رزرو می‌کنند.

یوتیوب یک برنامه عضویت در کانال دارد که به کاربران امکان می دهد با پرداخت ماهانه در کانال های آن اشترک داشته‌باشند. برای باز کردن کانال YouTube خود (جایی که ویدیوهای خود را در آن گروه‌بندی می‌کنید)، باید واجد شرایط باشید.

Twitch یک برنامه اشتراک پولی دارد که به شما امکان می‌دهد از اشتراک‌های پولی در صورتی که شریک یا وابسته هستید، درآمد کسب کنید. بینندگان شما از طریق Twitch Prime یک اشتراک رایگان دریافت می‌کنند یا می‌توانند با استفاده از PayPal، Amazon Pay یا کارت‌های اعتباری هزینه آن را بپردازند.

فیس‌بوک گیمینگ، قابلیت اشتراک طرفداران خود را به سازندگان محتوای بازی Level Up گسترش داده است که این ویژگی فقط در مناطق خاصی در دسترس است. اگر پلتفرم اجازه دهد، باید محتوایی ایجاد کنید که مختص مشترکین شما باشد. این یک راه خوب برای نشان دادن اهمیت و قدردانی شما به وفادارترین مخاطبانتان است.

درآمد حاصل از تبلیغات

درآمد حاصل از تبلیغات، نیمی از هزینه‌های اینترنت از جمله خدمات گوگل و فیس‌بوک را تامین می‌کند. شما هم اگر به پلتفرم لایو استریم یا شبکه اجتماعی مناسب بپیوندید، می‌توانید شروع به کسب درآمد از تبلیغات کنید. وقتی شروع به پخش ویدیوهای استریم یا لایو در یک پلتفرم خاص مانند YouTube یا Facebook می‌کنید، ممکن است بتوانید از برنامه‌های تبلیغاتی آن‌ها استفاده کنید. انواع تبلیغات استریمرها در این بسترها عبارتند از:

  • تبلیغات قبل از پخش
  • تبلیغات میان فیلم
  • تبلیغات نمایشی و همپوشانی

اگر می‌خواهید با تبلیغات درآمدزایی کنید، به این پلتفرم ها بپیوندید:

  • یوتیوب تبلیغات پیش از پخش و میان فیلم و همچنین تبلیغات نمایشی و همپوشانی را ارائه می‌دهد.
  • فیس‌بوک در صورتی که معیارهای تعداد بیننده را داشته‌باشید، تبلیغات میان دوره‌ای ارائه می‌دهد.
  • Twitch تبلیغات درون استریمی و همچنین فرصت‌های تبلیغاتی نمایشی و بومی را ارائه می‌دهد.

سعی کنید تا آنجا که می‌توانید بر تبلیغات نمایش داده شده در استریم یا در کانال خود کنترل داشته‌باشید. همچنین، به یاد داشته‌باشید که بینندگان می توانند از نرم افزار مسدودکننده تبلیغات برای جلوگیری از نمایش برخی از تبلیغات استفاده کنند. بنابراین، استفاده از تبلیغات به‌عنوان تنها روش برای کسب درآمد از لایو استریم، ممکن است بهترین ایده نباشد.

معاملات برند و حمایت‌های مالی

اگر طرفداران زیادی در پلتفرم‌های استریم دارید، برندها با پیشنهادات مختلف به سراغ شما خواهند آمد. اگر این کار را نکردند، می‌توانید با آن‌ها تماس بگیرید. هنگام برخورد با برندها، حرفه‌ای بودن و دقت به جزئیات ااهمیت پیدا می‌کند. وقتی برندها موافقت کنند که به شما پول بدهند، شروع به کسب درآمد خواهید کرد. برخی از راه‌هایی که می‌توانید کسب درآمد کنید، عبارتند از:

درهرحال، شما باید تعداد مناسبی از بینندگان و درک روشنی از این‌که چه کسانی هستند، علایقشان چیست و انواع مشکلاتی که باید حل شوند، داشته‌باشید. حواستان به نوع تبلیغی که می‌پذیرید هم باشد چون ممکن است مخاطبان شما آن را دوست نداشته‌باشند و اگر مخاطبان خود را از دست بدهید، حامیان مالی خود را از دست خواهید داد.

گام‌های نخست برای شروع استریم چیست؟

اگر اولین بار است که می‌خواهید استریم پخش ‌کنید، آن را با چند دوست قابل اعتماد، خانواده یا مشتریان وفادار در میان بگذارید تا فرصت داشته‌باشید مشکلات احتمالی را اصلاح کنید. مطمئن شوید که یک پلتفرم متناسب با نیازهای کسب‌وکارتان را انتخاب کرده‌اید. به‌عنوان مثال، اگر درحال‌حاضر یک پایگاه فالوور قوی در پلتفرم 1 دارید، منطقی است که از همان برای پخش استریم استفاده کنید. همچنین، یاد بگیرید که چگونه در فیس‌بوک، اینستاگرام و یوتیوب، لایو استریم بگذارید.

محیط اطراف خود را آماده و روی محتوای شخصیتان تمرکز کنید و بعد از تنظیم نور محیط و تولید استریم، برای تبلیغ آن برنامه‌ریزی کنید وبینارها هم می توانند فرصت‌های زیر را برای کسب‌وکار شما فراهم کنند:

فرصت‌هاتوضیحات
اشتراک‌گذاری اطلاعات محصولات و خدماتاطلاعات مربوط به محصولات و خدمات خود را به اشتراک بگذارید.
ارتباط با مشتریانبا مشتریان در نقاط مختلف شهر، کشور یا جهان ارتباط برقرار کنید.
آموزش و جذب بینندگانبه آموزش و جذب بینندگان بپردازید.
اشتراک‌گذاری گسترده محتوامحتوای خود را با مخاطبان زیادی به اشتراک بگذارید.
طراحی محتوای واضح و مختصرمحتوای واضح و مختصر طراحی کنید.
در نظر گرفتن دسترسی‌پذیری محصولات و خدماتدر دسترس بودن محصول یا خدمات را در نظر بگیرید.
برگزاری جلسه پرسش و پاسخیک جلسه پرسش و پاسخ داشته‌باشید.
استفاده از ارتباطات آنلاین و نظرات مشتریانیاد بگیرید که چگونه از ارتباطات آنلاین و نظرات مشتریان استفاده کنید.
توسعه مهارت‌های کسب‌وکاربیاموزید که چگونه مهارت‌های اداره یک کسب ‌وکار موفق را توسعه دهید.
مطمئن شوید که یک پلتفرم متناسب با نیازهای کسب‌وکارتان را انتخاب کرده‌اید.

چطور به یک استریمر حرفه‌ای تبدیل شویم؟

افرادی که با استریم آشنایی دارند و می‌دانند استریم چیست، کاملا متوجه هستند که استریمر شدن، کار آسانی نیست. Twitch و OBS بسیار در دسترس هستند، هرکسی می تواند امتحان کند اما داشتن تجهیزات مناسب و رعایت اصول حرفه‌ای برای دیده شدن، مهم و ضروری است.

ایجاد یک جامعه

ساختن یک جامعه قوی و حامی، هسته اصلی تبدیل شدن به یک استریمر خوب است. بینندگان شما آب حیات کانال شما هستند و بنابراین، تقویت حس تعلق در آن‌ها بسیار مهم است. با پاسخ دادن به پیام‌های چت، درخواست شارکت و کمک به دیده شدن آن‌ها در استریم‌ها می‌توانید به‌طور منظم با مخاطبان خود تعامل داشته‌باشید، یک محیط مثبت و فراگیر ایجاد کنید و بینندگان را تشویق کنید که به شما بپیوندند یا در رویدادهایتان شرکت کنند.

اگر تازه شروع به کار کرده‌اید، ممکن است برای راه‌اندازی یک سرور Discord زود باشد، اما بسیاری از استریمرهای موفق، Discordهای خود را دارند. وقتی آماده شدید، آن را شروع کنید و اعضا و دوستانی را گرد هم بیاورید که می‌توانید آن‌ها را به‌روز نگه دارید.

انتخاب بستر مناسب برای استریم

Twitch مدت‌ها است که پلتفرم مورد استفاده برای استریمرها بوده است، اما در نظر گرفتن گزینه‌های دیگری برای گسترش دسترسی هم ضروری است. پلتفرم‌هایی مانند YouTube Gaming، Facebook Gaming یا TikTok ویژگی‌ها و مخاطبان متفاوتی را ارائه می‌دهند و در گسترش تجربه شما نقش خواهند داشت. تحقیق و آزمایش کنید تا پلتفرمی را پیدا کنید که با محتوا و اهداف شما مطابقت داشته‌باشد. اگرچه Twitch پیش‌فرض همیشگی پرشورترین گیمرها است، اما برخی از استریمرها در فیس‌بوک و TikTok بهتر پیشرفت می‌کنند.

جذب مخاطب

یک استریمر حرفه‌ای نیاز به مخاطبان وفادار و درگیر دارد. با تعریف مخاطبان هدف و تنظیم محتوای خود با علایق آن‌ها شروع کنید و متمرکز بر هدفتان بمانید. برای ایجاد ارتباطات شخصی، در بین استریم‌ها با بینندگان خود تعامل داشته‌باشید. آن‌ها را تشویق کنید که مطالب شما را دنبال کنند و با دیگران به اشتراک بگذارند. جذب مخاطب، زمان و حوصله می‌طلبد، پس متعهد بمانید و استریم‌های باکیفیت را به‌طور مداوم ارائه دهید.

خلاق باشید

برای شنا در دریای استریمرها، خلاق بودن ضروری است. برند شخصی خود را که نشان‌دهنده سبک، شخصیت و محتوای منحصربه‌فرد شما است، توسعه دهید. نقاط قوت خود را شناسایی و راه‌های خلاقانه‌ای برای تاکید بر آن‌ها پیدا کنید. فرقی نمی‌کند مهارت‌ شما در بازی، تفسیرهای سرگرم‌کننده یا دانش تخصصیتان باشد، بر چیزی که شما را خاص می‌کند، تاکید کنید. اصالت و خلاقیت شما به‌تدریج همفکرهایتان را جمع می‌کند.

استفاده از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی

پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی ابزار قدرتمندی برای رشد استریمرها هستند. در پلتفرم‌هایی مانند توییتر، اینستاگرام و Discord حضور قوی داشته‌باشید تا فراتر از لایو استریم با مخاطبان خود درگیر شوید. از این پلتفرم‌ها برای تبلیغ استریم‌های خود، اشتراک‌گذاری نکات برجسته و ارتباط با سایر استریمرها و انجمن‌های بازی استفاده کنید.

از قدرت نرم‌افزار استریمینگ استقبال کنید

سرمایه‌گذاری روی نرم‌افزار قابل اعتماد می‌تواند ارزش تولید استریم‌های شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. آزمون و خطا کنید تا بستری را بیابید که متناسب با سبک و ترجیحات شما باشند.

استریمرهای موفق می‌توانند بینش‌های ارزشمندی را در مورد اینکه چه چیزی در دنیای استریم جواب می‌دهد و چه چیزی مفید نیست، ارائه دهند.
سرمایه‌گذاری روی نرم‌افزار قابل اعتماد می‌تواند ارزش تولید استریم‌های شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

راهکارهای افزایش مخاطبان استریم چیست؟

استریمرهای موفق می‌توانند بینش‌های ارزشمندی را در مورد اینکه چه چیزی در دنیای استریم جواب می‌دهد و چه چیزی مفید نیست، ارائه دهند. تکنیک‌ها، استراتژی‌های محتوا و تلاش‌های آن‌ها برای جامعه‌سازی را مطالعه کنید اما همیشه به یاد داشته‌باشید که شخصیت و سبک منحصربه‌فرد خود را نشان دهید.

تعامل با مخاطبان هم برای موفقیت استریمر بسیار مهم است. ایجاد یک ارتباط قوی با مخاطبان باعث ایجاد حس تعلق می‌شود و آن‌ها را تشویق می‌کند که به دنبال‌کنندگان وفادار تبدیل شوند. از طریق تعاملات چت، پاسخ دادن به پیام‌ها و دادن بازخورد در استریم‌های خود، با مخاطبانتان درگیر شوید و به آن‌ها احساس احساس ارزشمندی و شنیده شدن بدهید.

قواعد نورپردازی در استریم چیست؟‌

در بسیاری از مواقع، میزان نور به این بستگی دارد که شما در کدام زاویه دوربین هستید و چه مقدار از فریم را باید نورپردازی کنید. بنابراین:

عنوانتوضیحات
تنظیم ارتفاع دوربیندوربین خود را بالا بیاورید تا کمی بالاتر از خط بینی شما قرار گیرد.
فاصله از دوربینزوم نکنید، حتی اگر لنز نسبتاً وایدی داشته‌باشید. حدود 2 تا 3 متر بین خود و دوربین فاصله بگذارید.
فضا برای حرکتبسته به میزان حرکتی که قرار است انجام دهید، در بالا، پایین و کناره‌ها به خودتان فضا بدهید.
استفاده از منابع نور طبیعی و مصنوعیاگر فضای شما دارای پنجره، لامپ‌ها یا چراغ‌های سقفی است، بهترین منابع نور را دارید.
جهت‌گیری نوراطمینان حاصل کنید که منبع نور در جلوی صورت شما باشد، اما مستقیماً به چشم شما نتابد. نوری که کمی بالای سر شما قرار بگیرد به بینندگان این امکان را می‌دهد که شما را واضح ببینند.
نورپردازی پس‌زمینهپس‌زمینه شما نیز بخشی از قاب شما است، بنابراین مطمئن شوید که نورپردازی مناسبی دارد. این کار به قاب عمق می‌دهد و دیدن جزئیات را برای بینندگان آسان‌تر می‌کند.
پرهیز از نور پشتیاگر پشت به پنجره بنشینید، صورت شما تاریک می‌شود. یک منبع نور کوچک در بالا یا کنار دوربین می‌تواند به بهبود نور صورت شما کمک کند.
استفاده از چراغ‌های LED یا حلقه‌های نورچراغ‌های LED یا حلقه‌های نور می‌توانند انعکاس‌های زیبایی را در چشم‌ها و صورتتان ایجاد کنند.

یکی دیگر از ملاحظات نور، استفاده از رنگ است. آیا تابه‌حال فیلمی گرفته‌اید که بعد ببینید همه افراد در آن زرد-نارنجی به نظر می‌رسند؟ این به‌دلیل تحت تاثیر قرار گرفتن دوربین با نور تنگستن اضافی است. تنگستن یا نور مهتابی، نوری گرم با طیف زرد-نارنجی است اما نور روز، در انتهای آبی و خنک طیف دمای رنگ قرار دارد.

صفحه نمایش کامپیوتر هم به‌طور پیش‌فرض نور آبی ساطع می‌کند، بنابراین اگر برای استریم روبروی رایانه نشسته‌اید، فرض را بر این بگیرید که چهره شما از قبل دارای نور آبی است و اگر جلوی پنجره‌ای با نور روز باشید، اضافه کردن یک لامپ گرم ممکن است صورت شما را به رنگ عجیب و غریبی نشان دهد.

ساده‌ترین قانون این است که از نورهایی استفاده کنید که با محیط شما مطابقت دارند و اجازه دهید دوربین نور را متعادل کند. اما اگر می‌بینید که صورتتان کمی آبی یا بیش از حد نارنجی است، انتخاب یک منبع نور متفاوت برای حرکت رنگ در جهت مخالف نیز ایده خوبی است.

ساده‌ترین قانون این است که از نورهایی استفاده کنید که با محیط شما مطابقت دارند و اجازه دهید دوربین نور را متعادل کند.
ساده‌ترین قانون این است که از نورهایی استفاده کنید که با محیط شما مطابقت دارند و اجازه دهید دوربین نور را متعادل کند.

اینترنت مناسب برای استریم چیست؟

افرادی که می‌دانند استریم چیست و با آن کار کرده‌اند، اطلاع دارند که سرعت دانلود خوب برای استریم حداقل 100 مگابیت بر ثانیه و سرعت آپلود خوب حداقل 10 مگابیت در ثانیه است. با سرعت 100 مگابیت در ثانیه، می‌توانید فیلم‌ها را استریم کنید، در جلسات زوم شرکت کنید و بازی‌ها را به‌صورت آنلاین در چندین دستگاه به‌طور همزمان انجام دهید.

چطور در توییچ استریم کنیم؟

شما نمی‌توانید بدون اشاره به Twitch در مورد لایو استریم صحبت کنید. این پلتفرم در ابتدا به‌عنوان اولین پلتفرم بازی شروع به کار کرد اما در چند سال اخیر گسترش یافته و شامل سازندگان محتوا در همه ژانرها می‌شود. اگر می‌خواهید به‌عنوان یک استریمر زنده به مخاطبان فرمان دهید، باید بدانید که چگونه در توییچ استریم کنید.

هر نرم افزار استریم دارای مجموعه‌ای از مزایا و معایب است اما بهترین گزینه‌ها، عبارتند از:

  • Restream Studio – Restream Studio
  • OBS Studio – OBS Studio
  • Streamlabs – Streamlabs

اگر به‌دنبال یک شروع سریع در توییچ هستید تا ببینید آیا استریم شما مناسب است، Twitch Studio (نرم‌افزار پخش اختصاصی Twitch ) را امتحان کنید.

چطور از کنسول‌ها یا موبایل‌های هوشمند روی توییچ استریم کنیم؟

توییچ درحال‌حاضر بزرگترین پلتفرم استریم آنلاین جهان مخصوصا برای گیمرها است. بااین‌حال، برخی افراد ممکن است علیرغم این‌که می‌دانند استریم چیست اما با نحوه استفاده از رایانه شخصی، کنسول بازی یا گوشی هوشمند برای استریم کردن بازی‌ها Twitch آشنا نباشند. برای این کار باید مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا بازی موردنظر خود را اجرا کنید. سپس، دکمه اشتراک گذاری روی کنترلر Dualshock 4 را فشار دهید. در تنظیمات اشتراک‌گذاری که نشان داده می‌شود، «Broadcast Gameplay» را انتخاب کنید.
  • در مرحله بعد، “Twitch” را از لیست خدمات انتخاب کنید.
  • حالا باید وارد حساب کاربری Twitch خود شوید و به صفحه فعالسازی رایانه شخصی یا موبایل خود بروید و کد نشان‌داده شده در PS4 را وارد کنید تا حساب Twitch خود را به PS4 خود پیوند دهید.
  • وقتی اعتبارنامه Twitch شما ذخیره شد، تنظیمات استریم نمایش داده می‌شود. به استریم خود یک نام بدهید و سپس «شروع پخش» را انتخاب کنید.
  • حالا پنجره Twitch در فیلم گیم پلی شما نمایش داده می‌شود.
توییچ درحال‌حاضر بزرگترین پلتفرم استریم آنلاین جهان مخصوصا برای گیمرها است.
توییچ درحال‌حاضر بزرگترین پلتفرم استریم آنلاین جهان مخصوصا برای گیمرها است.

سخن پایانی

علیرغم سرعت پیشرفت تکنولوژی اما بسیاری از افراد هنوز نمی‌دانند استریم چیست. استریم می‌تواند یک ابزار بازاریابی مهم باشد که به شما امکان می‌دهد با مشتریان خود درگیر شوید و احساس فوریت و هیجان را برای راه‌اندازی محصول جدید خود ایجاد کنید و بهترین بخش‌های کار خود را به نمایش بگذارید. همچنین می‌توانید محتوایی قوی برای استفاده در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی خود ایجاد کنید تا فالوورهای خود را افزایش دهید و از آن کسب درآمد کنید. همچنین، می‌توانید با وارد شدن به توییچ، بازی کنید.

منابع: +++

آیا می‌توانید از کنسول در توییچ استریم کنید؟

بله. در حین انجام بازی، دکمه اشتراک‌گذاری روی کنترلر خود را فشار دهید و از منوی اشتراک گذاری “Broadcast Gameplay” و Twitch را انتخاب کنید.

برای لایو استریم به چه میزان اینترنت نیاز دارم؟

برای لایو استریم زنده با کیفیت خوب به حداقل 100 مگابیت بر ثانیه، سرعت دانلود و حداقل 10 مگابیت در ثانیه، سرعت آپلود نیاز دارید.

بهترین پلتفرم برای کسب درآمد در استریم چیست؟

پردرآمدترین اپلیکیشن لایو استریم در بازار Bigo Live است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست عناوین

اشتراک مقاله
آخرین مطالب